Ambasadorul Statelor Unite in Turcia condamna atentatul comis marti dimineata intr-o zona aglomerata din centrul istoric al Istanbulului, la o ora de varf, soldat cu 11 morti si 36 de raniti, si subliniaza ca Washingtonul sta umar la urma cu Turcia, aliatul sau din NATO, in lupta impotriva terorismului, relateaza Reuters.

Atentat la IstanbulFoto: Captura Youtube.com

"Sunt profund intristat de atentatul terorist barbar din Istanbul. O astfel de violenta fara sens nu poate fi justificata in niciun fel. Condamnam acest atac atroce si vom continua sa stam umar la umar cu Turcia in lupta impotriva terorismului", a scris John Bass pe contul sau de Twitter.

O explozie s-a produs marti dimineata in centrul istoric al Istanbulului, in districtul Vezneciler, zona foarte populara pentru turisti, la o ora de varf, si a vizat un autobuz al politiei. Atacul s-a soldat cu 11 morti (7 politisti si 4 civili) si 36 de raniti si nu a fost pana acum revendicat.

Deflagratia s-a produs in apropierea Universitatii din Istanbul si a unor obictive turistice-cheie, precum Marele Bazar.

Militantii kurzi (Partidul Muncitorilor din Kurdistan - PKK) si activisti ai Statului Islamic au comis numeroase atacuri anul acesta in Turcia.