Presedintele Italiei, Sergio Mattarella, a vizitat vineri Lampedusa, insula italiana din Marea Mediterana situata cel mai aproape de coastele Libiei, unde a cerut Europei 'sa nu lase singura Italia in fata dramei imigratiei', transmite AFP.

La o zi dupa ce Republica Italiana a aniversat 70 de ani, seful statului a tinut in mod special sa fie prezent in acest loc simbolic, unde a fost si Papa Francisc in anul 2013.

"Nimeni nu poate concepe ca ar putea lasa Italia si Lampedusa singure in fata acestor drame. Italia si Europa au o datorie de recunostinta fata de Lampedusa pentru vietile salvate, pentru primirea oferita celor care fug de foame si razbo", a declarat Mattarella, potrivit Agerpres.

La Lampedusa se dezvaluie 'fata cea mai buna a Europei' a continuat el, multumind locuitorilor insulei, dar si 'tuturor oamenilor si institutiilor' militare sau civile care se afla acolo pentru a ajuta migrantii pe mare sau la sosirea lor.

Aceasta insula a fost mult timp primul punct de sosire al navelor traficantilor ce transporta din Libia catre Europa migranti proveniti mai ales din tarile africane. In apropierea coastelor stancoase ale insulei s-au produs numeroase naufragii.