Armata siriana a deschis, vineri, un nou front de lupta impotriva retelei teroriste Stat Islamic, inaintand spre orasul Raqqa, fieful organizatiei fundamentaliste sunnite, informeaza Reuters.

Pe 27 mai, teritoriile aflate sub controlul organizatiei teroriste, in provincia Hama, au fost vizate de intense bombardamente siriene si ruse. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), armata siriana a avansat aproximativ 12 km, aceeasi distanta ce ii despartea de granita cu provincia Raqqa, potrivit Mediafax.

Armata siriana a anuntat vineri o noua operatiune sustinuta de atacuri aeriene ruse in regiunea Athrya, din provincia de est Hama, aproape de granita cu Raqqa. Televiziunea de stat a anuntat ca armata siriana a dobandit teritorii noi si a cauzat pierderi majore organizatiei teroriste.

Separat, militii kurde sustinute de Statele Unite au intensificat atacurile in alte zone ale provinciei Raqqa si in regiunea Alep. Luptele s-au intensificat saptamana aceasta, in apropierea granitei cu Turcia.

Reteaua terorista sunnita Stat Islamic ocupa teritorii in nord-estul Siriei, in nord-vestul Irakului, in nordul Libiei si in nordul Egiptului, unde a proclamat un "califat".