Consiliul General pentru Predare din Scotia a stabilit ca o profesoara de engleza este nepotrivita pentru a preda dupa ce le-a citit elevilor sai in vasta de 11 ani, timp de mai multe cursuri la rand, romane, le-a aratat clipuri video din Jurassic Park si apoi i-a mustrat pentru ca au pus intrebari, astfel incat copiii s-au plans de plictiseala, relateaza The Guardian.

Sala de clasa din Academia Breadalbane Foto: breadalbane.pkc.sch.uk

Gillian Scot, o profesoara de limba engleza la Academia Breadalbane din Aberfeldy, Perthshire, a fost acuzata ca nu i-a invatat pe elevii sai, in timpul orelor sustinute intre 2010 si 2013, punandu-i pe acestia sa copieze regulamentul scolar sau sa asculte in tacere.

Colegi ai profesoarei au aparut in fata Consiliului, povestind episoade vazute in timpul inspectiilor si alte momente de la ore.

Astfel, potrivit martorilor, Scott le-a dat elevilor din trei ani diferiti aceeasi tema - sa povesteasca ce au facut in saptamana dedicata activitator, iar la inceperea anului scolar i-a pus sa scrie un eseu cu tema "Ce am facut in vacanta de vara".

Un coleg care a asistat la o ora deschisa in 2011 i-a atras atentia profesoarei: "Nu a existat invatare activa de catre elevi cand le-ai vorbit despre caracterizare in timpul unui clip din Jurassic Park si le-ai dat drept sarcina sa scrie ce le spui".

"Lipsa ta de entuziasm pentru predare si pentru materie au provocat dezinteresul elevilor fata de participarea la lectie", i-a spus profesorul colegei sale.

In martie 2013, un profesor a relatat ca Scott i-a spus unui elev care voia sa puna o intrebare: "Lasa mana in jos. Daca intrebi din nou, vei primi un avertisment".

Intrebata la un moment dat de colegi despre lipsa de interes a elevilor sai, Scott ar fi raspuns: "De ce as vrea sa ajung sa ii cunosc? Sunt aici sa ii invat engleza".

David Macluskey, seful catedrei de engleza a scolii, a declarat in fata comisiei ca "nivelul de predare era la un nivel atat de scazut incat intreaga clasa era plictisita".

Scott nu a participat la audiere insa a trimis un email consiliului in care a declarat: "Uitandu-ma inapoi, pot sa identific situatii in care as fi putut actiona diferit, atat la clasa cat si cu colegii".

"Competenta profesionala a lui Scott este, in prezent, considerabil sub standardel asteptat de la un profesor", a concluzionat Comisia, adaugand ca este nepotrivita pentru a preda.