Sute de migranti sunt dati disparuti in urma naufragiului unui vapor care transporta 700 de refugiati, produs vineri la sud de Creta. O vasta operatiune de salvare este in curs, anunta AFP. Potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie, vaporul provenea din Africa si transporta cel putin 700 de persoane. Autoritatile din Grecia au anuntat un prim bilant: cel putin 400 de morti si 340 de oameni salvati. In paralel, cadavrele a cel putin 104 migranti au fost gasite pe o plaja din Libia, a anuntat marina libiana, citata de AFP.

O importanta operatiune de salvare este in curs de desfasurare in apele grecesti si egiptene, la 75 de mile sud de Creta. Echipele de salvare au mai precizta ca vremea in zona este buna, chiar daca este vant.

Supravietuitorii au fost salvati cu ajutorul a 5 barci.

Tot vineri, marina libiana a anuntat ca a descoperit cadavrele a cel putin 104 migranti pe plaja Zouara, oras din vestul Libiei.

"De joi seara, am gasit cavarele a 104 migranti, dar ne asteptam ca aceasta cifra sa creasca", a declarat pentru AFP colonelul Ayoub Qassem, purtatorul de cuvant al marinei libiene.

"O barca poate transporta intre 115 si 125 de pasageri", a precizat acesta.

Aproape 700 de migranti, printre care 40 de copii, care incercau sa ajunga in Italia, au murit saptamana trecuta in 3 naufragii in largul Libiei, a anuntat ONU.