Un avion al patrulei acrobatice a US Air Force, Thunderbirds, s-a prabusit joi in statul Colorado la scurt timp dupa ce a survolat o ceremonie la care a participat presedintele Statelor Unite Barack Obama, a declarat un responsabil al US Air Force, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Pilotul s-a catapultat si este nevatamat, potrivit aceleiasi surse.

Dupa accident, presedintele s-a intalnit cu pilotul la baza fortelor aeriene Peterson, unde Barack Obama se pregatea sa se urce in avionul sau Air Force One pentru a se intoarce la Washington.

Presedintele si-a exprimat usurarea sa vada ca pilotul nu a fost ranit, potrivit jurnalistilor care il insoteau.

Potrivit responsabilului US Air Force, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, F-16 Thunderbirds s-a prabusit "la scurt timp dupa ce a survolat ceremonia de inmanare a diplomelor" Academiei armatei aerului la Colorado Springs, in vestul SUA, la care a participat presedintele american.

Avionul s-a prabusit in apropierea bazei Peterson.

In discursul adresat tinerilor elevi-ofiteri, presedintele american a aparat abordarea sa controversata a conflictului sirian, avertizand contra riscului pentru Statele Unite de a fi atrase intr-un nou razboi civil in Orientul Mijlociu.