Agentia europeana pentru securitate aeriana (AESA) a anuntat, joi, interzicerea zborurilor elicopterelor Super Puma apartinand Airbus Helicopters (modelele H225 LP si AS332 L2), ca urmare a accidentului de elicopter produs la sfarsitul lunii aprilie in Norvegia, ce s-a soldat cu moartea a 13 persoane, si provocat, se pare, de o defectiune mecanica, scrie AFP.

Aceasta masura a fost decisa "din precautie si pana cand noi informatii vor fi disponibile", dupa publicarea de catre autoritati a unui raport asupra acestui accident, a precizat AESA pe pagina sa de internet.

In 29 aprilie, 13 persoane care reveneau de la o platforma petroliera din Marea Nordului si-au pierdut viata intr-un accident de elicopter in Norvegia.

Aparatul, un Super Puma care transporta 11 norvegieni, un britanic si un italian, s-a prabusit in apropiere de Bergen, al doilea oras al tarii.

Este cel mai grav accident de acest tip din Norvegia din 1978, cand un Sikorsky S61 s-a prabusit in mare, toti cei 18 pasageri pierzandu-si viata.