Statele Unite si Rusia analizeaza posibilitatea unor operatiuni militare comune impotriva Frontului al-Nusra, filiala siriana a retelei teroriste Al-Qaida, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si secretarul de Stat american, John Kerry, au evocat miercuri, prin telefon, necesitatea unor actiuni decisive comune contra Frontului Al-Nusra.

"Discutia s-a referit la situatia din Siria, in special la necesitatea unor actiuni comune contra Frontului Al-Nusra", filiala siriana a retelei teroriste Al-Qaida, a comunicat Ministerul rus de Externe.

Rusia a propus Statelor Unite, la jumatatea lunii mai, efectuarea de raiduri aeriene comune in Siria, dar Washingtonul a respins initiativa.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului este estimat la cel putin 270.000 de morti.