Un individ acuzat ca a ranit cu cutitul doua persoane in metroul londonez in decembrie a afirmat ca a comis aceasta agresiune pentru a-i razbuna pe "fratii sai sirieni", a declarat procurorul marti in deschiderea procesului acestuia, transmite AFP, citata deAgerpres.

"Este pentru fratii mei sirieni. Va voi varsa sangele", a spus Muhaydin Mire in momentul agresiunii, considerata ca terorista de catre autoritati, potrivit procurorului Jonathan Rees.

"Stiti ca daca locuiti in Siria, va bombardeaza? Ii voi ataca pe civilii vostri", a mai afirmat el, potrivit procurorului.

Telefonul mobil al acuzatului continea un document despre loviturile coalitiei internationale in Siria si Irak, precum si fotografii ale unor ostatici ai gruparii Statul Islamic facute inaintea decapitarii lor, a mai povestit procurorul juratilor.

Inculpat pentru tentativa de omor, barbatul, in varsta de 30 de ani, a ranit doua persoane, dintre care una grav, la intrarea in statia de metrou Leytonstone, in estul Londrei, la inceputul lui decembrie, la doua zile dupa primele bombardamente aeriene britanice vizand SI in Siria.

Mai multe inregistrari video de amator difuzate pe retelele sociale si preluate de media au aratat un individ inalt, imbracat dupa moda occidentala cu o sapca neagra pe cap si inarmat cu un cutit, pe care politistii incercau sa il tina sub control in holul de acces la statie cu ajutorul pistolului cu impulsuri electrice din dotare.

Lovit, suspectul a cazut pe jos, scapand arma din mana, dupa care este imobilizat la sol.

Un martor i-a spus atunci suspectului "Tu nu esti un musulman, frate! Tu nu esti un musulman, frate! Nu esti musulman!". O fraza devenita hashtag '#YouAintNoMuslimBruv', reluata masiv pe Twitter in Marea Britanie.

La cateva zile dupa agresiune, fratele acuzatului a afirmat ca Muhaydin Mire a fost internat timp de trei luni in 2007 din cauza unor crize de paranoia, provocate probabil de consumul de canabis.

In fata persistentei tulburarilor sale mintale ￯ "putea sa vorbeasca toata noaptea despre demoni si lucruri pe care zicea ca le vede", potrivit fratelui sau, familia lui a alertat Scotland Yard cu trei saptamani inainte de agresiune.