O racheta balistica lansata din Yemen a fost interceptata in cursul noptii de luni spre marti in Arabia Saudita, a anuntat coalitia araba condusa de Riad care sprijina militar autoritatile yemenite impotriva rebelilor siiti, transmite AFP, citata de Agerpres.

Potrivit coalitiei, a fost a doua racheta lansata din Yemen de la inceperea negocierilor de pace in Kuwait intre rebelii houthi si guvernul presedintelui yemenit Abd Rabbuh Mansur Hadi, dupa primul tir pe 9 mai.

Lansarea de rachete, atribuita rebelilor houthi aliati ai militarilor yemeniti ramasi fideli fostului presedinte demis Ali Abdullah Saleh, are ca scop "ruperea armistitiului" instaurat pe 11 aprilie in Yemen si "sabotarea eforturilor depuse de comunitatea internationala pentru a obtine rezultate in negocierile de pace", a afirmat coalitia intr-un comunicat.

Aceasta a avertizat in legatura cu tirurile repetate si a subliniat ca ar putea sa isi reconsidere politica de "retinere pentru a apara teritoriul saudit".

Coalitia a precizat ca a interceptat racheta si a distrus ulterior rampa de lansare de unde a fost trasa de pe teritoriul yemenit.

"Din timp in timp, armistitiul este incalcat, insa trebuie sa ne concentram asupra eforturilor de a cauta o solutie politica la criza yemenita", a declarat marti seara ministrul saudit de externe, Adel Al-Jubair, la incheierea unui summit al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), desfasurat la Riad.

"Trebuie sa sprijinim o solutionare pasnica si sustinem negocierile din Kuwait", a mai spus diplomatul saudit.