Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat marti ca nu trebuie sa se astepte nicio "schimbare" din partea Uniunii Europene in privinta sanctiunilor impotriva Rusiei cu ocazia vizitei sale prevazute in iunie la Sankt Petersburg, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Vizita mea la Sankt Petersburg, care are o dimensiune economica inainte de a avea o dimensiune politica, nu va fi ocazia pentru Uniunea Europeana de a anunta vreo schimbare a atitudinii noastra fata de Rusia", a declarat la Paris el in cursul unei intalniri cu Asociatia presei prezidentiale (APP) franceze.

"Nu voi schimba evaluarea generala a Uniunii Europene asupra actiunilor domnului Putin", presedintele rus, a subliniat Jean-Claude Juncker.

El a reamintit ca l-a "vazut in repetate randuri (pe Vladimir Putin) pentru a-i spune ca sanctiunile raman cele care sunt atat timp cat acordul de la Minsk (asupra pacii in Ucraina) nu va fi tradus in fapte".

Presedintele Comisiei Europene a observat ca anuntul vizitei sale a "starnit agitatie in unele state membre" ale UE, mentionand ca nu exista vreun motiv pentru asta.

"Lista reprezentantilor statelor membre ale Uniunii Europene care s-au deplasat in Rusia si, deci, la Moscova in ultimele luni este destul de impresionanta", a subliniat el, adaugand ca in ce il priveste nu va merge in capitala.

Jean-Claude Juncker va asista pe 16 iunie la un forum economic international la Sankt Petersburg, intr-un context de tensiuni cu Rusia, supusa din 2014 unor sanctiuni din partea UE si Statelor Unite legate de conflictul ucrainean. UE trebuie sa decida la sfarsitul lunii iunie in legatura cu prelungirea acestor sanctiuni.

Presedintele Comisiei Europene urmeaza sa aiba o intrevedere cu Vladimir Putin cu ocazia vizitei la Sankt Petersburg, a declarat luni un purtator de cuvant al executivului european, insistand asupra faptului ca deplasarea nu contravine politicii de sanctiuni a Uniunii Europene la adresa Moscovei.