Migrantii care asalteaza portile Europei risca sa fie folositi drept carausi de traficantii de droguri, a avertizat luni comisarul european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie, Dimitris Avramopoulos, anunta AFP.

"Migrantii si victimele traficului de fiinte umane sunt probabil utilizati in traficul de droguri", a declarat comisarul Avramopoulos, intr-o conferinta de presa la Lisabona, cu ocazia prezentarii raportului anual intocmit de Observatorul European pentru Droguri si Toxicomanie (OEDT), conform Agerpres.

"Traficul de cocaina este legat de grupari teroriste care opereaza in conflictul sirian. Acest lucru il stim. Insa dimensiunile acestei legaturi nu sunt clare", a indicat Avramopoulos, precizand ca Uniunea Europeana "a declarat razboi traficantilor de persoane", care "nu ezita sa foloseasca persoane disperate, prin orice mijloace".

Raportul anual al OEDT, organizatie cu sediul la Lisabona, evidentiaza o crestere a consumului de canabis in Europa, o revenire a celui de ecstasy, precum si o dezvoltare a pietei online de vanzare a drogurilor.

"Problema drogurilor nu a scazut in Europa", a notat comisarul european, vorbind despre "noi produse, noi obiceiuri de consum, noi piete si noi riscuri pentru sanatate".