Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, aleasa deputata in timp ce se afla incarcerata in Rusia, si-a facut marti 'intrarea in parlament' printr-un apel adresat deputatilor 'sa nu tradeze Ucraina', relateaza AFP si postul de televiziune ucrainean 112.ua, citate deAgerpres.

Nadia SavcenkoFoto: Radio Free Europe Radio Liberty

'M-am intors si nu va voi lasa sa-i uitati - ma adresez voua celor care stati pe scaunele din Rada - pe cei care au inceput sa-si dea viata pentru Ucraina mai intai in Maidan (Piata Independentei din Kiev) si continua sa o faca in Donbas', a spus ea in continuare.

'Ucraina este mai importanta decat noi toti', a mai lansat ea in discursul sau plin de emotie, in finalul caruia a intonat imnul ucrainean.

Nadia Savcenko a indepartat apoi portretul sau de la tribuna parlamentara si a depus in locul acestuia un banner cu alti ucraineni detinuti in Rusia.

Potrivit ministrului de externe ucrainean, Pavlo Klimkin, 174 de ucraineni sunt incarcerati in Rusia, in peninsula ucraineana Crimeea, anexata in 2014 de catre Moscova, sau prizonieri ai rebelilor prorusi in estul tarii.