Tamara Fernandez, candidata pentru a reprezenta Argentina la concursul Miss World, a fost eliminata din competitie pe motiv ca este mama. Tamara, un manechin in varsta de 24 de ani, fusese aleasa miercurea trecuta Miss World Neuquen, de la numele unei provincii industriale din Patagonia, o proba de calificare pentru finala nationala care va avea loc in iulie la Buenos Aires, scrie Le Monde in pagina electronica.

Concursurile de frumusete pretend, in general, ca fetele care participa sa fie celibatare si sa nu aiba copii. Fernandez afirma ca ea nu a ascuns niciodata faptul ca este mama unei fetite in varsta de doi ani. Organizatorii concursului Miss World Argentina nu s-au pronuntat cu privire la acest caz care a declansat o apriga dezbatere asupra sexismului si a conditiilor de organizare a concursurilor de frumusete.

"Ei stiau ca am o fiica. M-au convocat si am castigat coroana. Si apoi mi-au luat-o inapoi", a povestit tanara, care si-a lansat propria agentie de manechine.

Dupa ce cazul a ajuns in presa, organizatorii concursului regional au dat inapoi si au rechemat-o pe tanara in concurs. "Mi-au spus ca este o eroare!", a povestit tanara pentru susrsa citata.

Concursurile de frumusete sunt subiect de polemica in Argentina. In 2014, edilii orasului Chivilcoy, la 160 km de Buenos Aires, au interzis concursurile de frumusete, considerandu-le degradante pentru femei.