Serviciile japoneze de salvare cauta luni pe insula Hokkaido, in nordul Japoniei, un baiat de sapte ani care, in urma cu trei zile, a fost parasit in padure de parintii sai, pentru a-l pedepsi, scrie AFP.

Parintii sunt cei care au semnalat disparitia copilului, sambata. Intr-o prima faza, acestia au spus ca baiatul s-a pierdut in timpul unei excursii pe munte, dar ulterior au marturisit ca au dorit sa-l pedepseasca.

Sambata, copilul, Yamato Tanooka, sora sa mai mare si parintii se plimbau pe munte in momentul in care cuplul si-a pierdut rabdarea fata de comportamentul baiatului, care arunca cu pietre in masini si in trecatori, potrivit politiei japoneze si presei locale.

Parintii l-au dat jos pe Yamato din masina si l-au lasat pe marginea drumului, in mijlocul padurii, dupa care au mai mers circa 500 de metri.

"Au spus ca au revenit imediat dar ca baiatul nu mai era acolo unde il lasasera", a declarat un purtator de cuvant al politiei.

Mitsuru Wakayama, un reprezentant al primariei Nanae, si-a exprimat ingrijorarea legata de soarta baiatului intr-o zona muntoasa unde "trec putine masini si persoane" si unde nu ar fi "surprinzator" sa intalneasca ursi.

Luni, circa 180 de pompieri si ofiteri de politie erau mobilizati in cautarea baiatului, alaturi de caini echipaje calare.