Marina italiana a anuntat vineri seara ca a recuperat 45 de corpuri ale unor migranti dupa ultimul naufragiu care a avut loc in Marea Mediterana, al treilea in trei zile, al carui bilant s-ar putea inrautati din cauza zecilor de persone date disparute in continuare, informeaza Agerpres.

"Vasul Vega a salvat 135 de migranti de pe o ambarcatiune pe jumatate scufundata. Alte 45 de corpuri au fost recuperate, iar cautarile continua", a scris Marian pe contul sau de Twitter.

Aceasta noua tragedie a avut loc la 24 de ore dupa un alt naufragiu soldat cu 20 pana la 30 de morti si la doua zile dupa cel care a facut cinci morti, ridicand bilantul provizoriu la 70 de morti in trei zile si zeci de disparuti.

"Trei naufragii in trei zile, este foarte ingrijorator. Acum vedem sosind aceste vase de pescuit de foarte proasta calitate", a declarat o purtatoare de cuvant a Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR), Carlotta Sami.

Cu incepere de luni dimineata, mesajele de alerta s-au succedat catre numeroasele nave militare, umanitare si comerciale care se intersecteaza in largul coastelor Libiei: peste 12.000 de migranti salvati in cinci zile, un bilant nemaiintalnit, potrivit echipelor de salvare.

"Este o situatie exceptionala, suntem aproape la acelasi nivel cu insulele grecesti anul trecut", cand mii de migranti ajungeau acolo zilnic dinspre Turcia, a recunoscut purtatorul de cuvant din Italia al Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), Flavio di Giacomo.