O declaratie la incheirea reuniunii anuale a Grupului celor sapte state industrializate (G7) desfasurata in Japonia spune ca un vot al Marii Britanii de iesire din Uniunea Europeana ar reprezenta o "amenintare serioasa pentru cresterea economica la nivel mondial". In declaratia lor finala, grupul avertizeaza ca o iesire a Regatului Unit din UE ar da peste cap tendinta de crestere a comertului mondial, a investitiilor si a locurilor de munca, scrie BBCNews in pagina electronica.

Comunicatul final al liderilor G7 stabileste cresterea economica globala ca o prioritate pentru a face fata amenintarilor la adresa economiei si securitatii lumii. G7 promite, in acelasi comunicat, ca va pastra deschise pietele comerciale internationale, dar BBC scrie ca, nu s-a ajuns, insa, la un acord clar privind alte masuri concrete.

Avertizarea privind consecintele economice daca Regatul Unit paraseste Uniunea Europeana vine in timp ce Marea Britanie se pregateste pentru un referendum pe aceasa ta tema la 23 iunie.

Prim-ministrul David Cameron a facut campanie pentru ca Marea Britanie sa ramana in cadrul blocului celor 28 tari, iar sondaje recente arata un avantaj pentru cei care sustin ramanerea in cadrul UE.