Mai multe actiuni sindicale se desfasoara joi in mai multe orase din Franta fata de noua legislatie a muncii. La Paris au avut loc confruntari intre fortele de ordine si mai multi manifestanti care au deviat de la traseul marsului, scrie Le Figaro. Politistii au recurs la gaze lacrimogene. Greve si manifestatii, penurie de carburanti, portile centralelor nuleare inchise: opozantii reformei legislatiei muncii incearca joi sa faca tot ce pot pentru a determian guvernul socialist sa dea inapoi, scrie AFP.

Proteste violente in ParisFoto: Captura Ruptly TV

La Paris, ciocnirile au izbucnit la inceputul dupa-amiezii intre politisti si manifestanti cu capul acoperit de cagule, fiind adiacente protestului de amploare anuntat de opozantii proiectului de lege.

Desi joi dimineata ,presedintele Francois Hollande si premierul Manuel Valls si-au reafirmat determinarea de a sustine textul de lege, sub presiunea de a evita o paralizie a tarii cu doua saptamani inainte de campionatul de fotbal Euro-2016, premierul Manuel Valls a evocat ulterior posibilitatea unei "modificari" a textului de lege.

Este "inacceptabil" sa "blochezi" o tara si sa "ataci astfel interesele economice ale Frantei" a declarat Valls.

Amintim ca personalul celor 19 centrale nucleare din Franta a votat sa intre in greva joi, in cadrul protestelor fata de reforma Legii muncii, a declarat miercuri un responsabil al sindicatului CGT pentru Reuters.

Experti din industrie afirma ca grevele planificate sunt putin probabil sa provoace pene de curent din cauza limitelor legale ale actiunii greviste in industria nucleara si capacitatii Frantei de a importa energie din tari vecine.

In ultima saptamana, muncitorii condusi de CGT au blocat rafinariile de petrol din intreaga tara, in cadrul protestelor contra reformei planificate a Legii muncii care au provocat deficite mari de combustibil in mari parti din tara.