Rusia a acuzat, luni, Statele Unite ca au efectuat un zbor de recunoastere in apropiere de frontiera sa din Extremul Orient, cu riscul - sustine Moscova - unei coliziuni cu avioane de pasageri, transmite AFP.

Avioane militareFoto: Captura YouTube

"I-a fost semnalat unui reprezentant al Ministerului american al Apararii ca, pe 22 mai 2016, apararea aeriana rusa a reperat un avion de supraveghere de tip RS-135 al fortelor aeriene americane in timp ce efectua o recunoastere aeriana deasupra Marii Japoniei, in apropiere de frontiera Rusiei", a anuntat Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat.

Transponderul acestei aeronave era deconectat, a adaugat ministerul rus, afirmand totodata ca echipajul acesteia nu a informat autoritatile regionale ruse cu privire la itinerariul sau.

Mai mult, aparatul american a zburat la aceleasi altitudini la care se afla de obicei avioane de pasageri, ceea ce a creat un risc de coliziune, a continuat ministerul, inainte de a face apel la luarea de masuri pentru a se evita repetarea pe viitor a unor astfel de incidente.

In ultimele luni, Statele Unite au acuzat frecvent aviatia rusa de provocari la adresa fortelor sale armate, in special a navelor de razboi. Moscova a replicat ca militarii americani nu trebuie sa se apropie prea mult de frontierele ruse.