Mollahul Ahtar Mansur, liderul talibanilor afgani, a fost eliminat de drone militare americane pentru ca reprezenta o "amenintare iminenta" pentru trupele internationale din Afganistan, argumenteaza Departamentul american al Apararii, conform ziarului Le Figaro, citat de Agerpres.

"Stim ca liderul talibanilor era implicat in activitati care amenintau direct fortele americane si ale coalitiei", a declarat luni seara Jeff Davis, purtatorul de cuvant al Pentagonului.

Presedintele SUA, Barack Obama, a confirmat luni moartea mollahului Ahtar Mansur intr-un raid aerien american efectuat in Pakistan.

Oficial, Statele Unite si NATO au incetat operatiunile combatante in Afganistan in decembrie 2014. Dar fortele internationale continua sa efectueze "raiduri defensive" contra insurgentilor talibani, aflati in conflict cu Administratia prooccidentala din Afganistan.

"Nu exista nicio schimbare a procedurilor de interventie in Afganistan, facem ce am facut permanent de la incetarea operatiunilor combatante", a subliniat reprezentantul Pentagonului.

In prezent, in Afganistan sunt 9.800 de militari americani si alte mii de trupe din state membre NATO.