Imigratia sporita va contribui la cresterea populatiei Germaniei pana la 83,1 milioane de persoane in urmatoarele doua decenii, potrivit previziunilor publicate luni de Institutul de Studii Economice din Koln (IW), relateaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Estimarile IW arata ca, in cazul pastrarii actualelor tendinte demografice, populatia germana va spori cu 1,2 milioane pana in anul 2035.

Biroul federal de statistica german (Destatis) a prognozat ca populatia Germaniei va fi de 80 de milioane de persoane in 2035. Totusi, economistul Philipp Deschermeier, din cadrul IW, a explicat ca estimarile oficiale nu au inclus numarul de imigranti ajunsi in Germania in ultimii doi ani.

Germania a inregistrat anul trecut doua milioane de migranti, dintre care 860.000 au plecat ulterior in alte tari.

Drept rezultat, in Germania s-au stabilit 1,14 milioane de imigranti in 2015, cel mai ridicat nivel anual al acestui indicator din istoria tarii.

In 2014, numarul migrantilor sositi in Germania s-a ridicat la 1,34 milioane, dintre care 766.000 au plecat spre alte tari, rezultand un aflux de 577.000 de imigranti.

Cancelarul german Angela Merkel s-a opus masurilor unilaterale, precum controale frontaliere mai stricte si plafonarea numarului de intrari zilnice pe teritoriul Germaniei. In schimb, sefa executivului german sustine acordul incheiat de Uniunea Europeana si Ankara privind retrimiterea a mii de migranti ilegali in Turcia.