In prezent la egalitate cu Donald Trump in mai multe sondaje pentru prezidentialele americane din noiembrie, Hillary Clinton a insistat duminica asupra diferentei dintre ea si candidatul la investitura republicanilor, cu un nou slogan in sprijinul sau :"Mai puternici impreuna", relateaza AFP, citata de Agerpres.

Hillary ClintonFoto: Agerpres

Un sondaj realizat pentru cotidianul Washington Post si postul de televiziune ABC, dat publicitatii duminica, a indicat un usor avans pentru omul de afaceri, creditat cu 46% din voturi fata de 44% pentru candidata la investitura democratilor.

Hillary Clinton pastreaza un usor avans intr-un alt sondaj prezentat, de asemenea, duminica si realizat pentru canalul NBC si cotidianul Wall Street Journal, cu 46% fata de 43% pentru omul de afaceri.

Avansul net pe care il avea fosta senatoare de New York chiar de la inceputul campaniei, si care in urma cu o luna depasea in medie zece procente, s-a topit.

"Sondajele atat de indepartate de ziua votului nu spun nimic", a obiectat ea, duminica, pe platoul emisiunii "Meet the Press" de la postul NBC.

Cu toate acestea, ea a marcat o evolutie in discursul sau, afisand dorinta de a se demarca de cel al lui Donald Trump.

Fosta Prima Doamna a invitat tabara democrata, in primul rand pe simpatizantii adversarului sau Bernie Sanders, sa isi concentreze eforturile impotriva omului de afaceri.

"Nu vreau ca republicanii moderati, democratii si independentii sa inceapa ca considere candidatura lui ca normala. Nu este deloc asa ceva", a declarat ea.

Hillary Clinton a atras atentia asupra declaratiilor si propunerilor formulate de Donald Trump in domeniul politicii internationale, pe care ea le considera iconoclaste.

Miliardarul american a propus, printre altele, sa fie executate familiile teroristilor, sa fie lasate mai multe tari sa se doteze cu arma nucleara si sa dialogheze cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, fiind unul dintre admiratorii acestuia.

"Acest lucru reprezinta un pericol imediat", a subliniat Hillary Clinton.

In opinia sa, Donald Trump nu a oferit "nicio dovada" ca este in masura "sa ii redea Americii maretia" (sloganul sau "Make America Great Again").

"El pare interesat mai ales de ce il poate face sa arate grozav", a afirmat fostul secretar de stat.

Invitata sa rezume sensul campaniei sale, Hillary Clinton a dezvaluit un nou slogan "Suntem mai puternici impreuna" ("We're stronger together").

"Avem nevoie sa unim tara", a spus ea, dand asigurari ca, desi creditata cu o majoritate de opinii nefavorabile, este in masura sa uneasca in jurul sau.

Hillary Clinton a reamintit astfel ca a stiut sa colaboreze cu republicanii in perioada in care a fost secretar de stat, mai scrie AFP.