Presedintele SUA, Barack Obama, influentat de omul de afaceri de origine maghiara George Soros, vrea aducerea a cat mai multi imigranti musulmani in Uniunea Europeana, afirma Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

"Presedintele Barack Obama are interesul ca in Europa sa vina cat mai multi imigranti musulmani", a declarat Janos Lazar, citat de site-ul agentiei Associated Press, potrivit Mediafax.

"Anumite grupuri americane vor ca Europa sa fie diluata..., astfel incat Statele Unite si Uniunea Europeana sa coopereze fara impedimente", a adaugat Janos Lazar.

Potrivit oficialului ungar, in spatele recentelor critici ale Washingtonului la adresa Guvernului Viktor Orban se afla omul de afaceri american de origine maghiara George Soros.

"Soros poate fi depistat oricand in culise", a spus Janos Lazar.

"Ungaria se opune imigratiei ilegale in Europa, o atitudine care ne plaseaza pe pozitii opuse cu numeroase tari europene si cu Statele Unite", a amintit Lazar.

Guvernul Viktor Orban a luat masuri dure pentru a bloca venirea imigrantilor extracomunitari in spatiul Uniunii Europene. Budapesta a criticat dur politicile proimigratie ale Guvernului german, condus de Angela Merkel. In septembrie 2015, Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema de distribuire a 160.000 de refugiati a fost aprobata. Recent, Comisia Europeana a propus un sistem permanent de distribuire a refugiatilor in tarile Uniunii Europene, statele putand refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitand in schimb contributii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat. Polonia, Ungaria si Cehia au anuntat ca se opun initiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigrantilor pe baza de cote obligatorii.