Turcia este pregatita se actioneze unilateral la frontiera cu Siria, in cazul in care nu primeste ajutor din afara pentru a contracara pericolul reprezentat de organizatia terorista Stat Islamic, a anuntat presedintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

"Vom invinge in confruntarea cu Stat Islamic. Vom rezolva problema singuri daca nu primim ajutor sa prevenim atacurile cu rachete asupra orasului Kilis," a declarat Erdogan la o intalnire televizata, citeaza Mediafax.

"Daca lumea esueaza sa ajunga la un acord asupra unei actiuni decisive impotriva organizatiilor teroriste, lumea nu va mai fi un loc sigur," a mai spus liderul turc.

Orasul turc Kilis, de la frontiera cu Siria, a fost in mod frecvent tinta de atacurilor cu rachete dinspre zonele controlate de gruparea Stat Islamic, care s-au soldat cu 21 de morti si mai multe cladiri distruse.

Drept raspuns, Turcia si coalitia coordonata de Statele Unite au efectuat o serie de raiduri aeriene si bombardamente de artilerie, in urma carora au murit zeci de militanti islamisti.

Oficialii de la Ankara cer coalitiei sa acorde mai mult sprijin Turciei in efortul de securizare a frontierei sale sudice.