Explozii puternice au zguduit luni un camp de gaze in centrul Siriei, a anuntat un ONG afirmand ca ele au fost provocate de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), care controleaza acest sit, potrivit Agerpres.

Campul de gaze Shaer, unul dintre cele mai mari din provincia Homs (centru), este scena unor lupte grele intre SI si fortele proguvernamentale, aminteste AFP.

"Au fost trei explozii uriase luni provocate de SI" a declarat Rami Abdel Rahman, presedintele Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit lui Abdel Rahman, SI a aruncat in aer mai multe statii de pompare ale acestui camp de gaze. El nu a fost in masura sa anunte imediat un bilant al victimelor.

Potrivit unor informatii postate pe Twitter, exploziile au zguduit chiar si orasul antic Palmira, situat la circa cincizeci de kilometri sud-est de Shaer.

Armata siriana, ajutata de aviatia rusa, a recucerit la sfarsitul lunii martie Palmira de la SI care a ocupat orasul zece luni.

Gruparea jihadista a cucerit campul de gaze Shaer la inceputul lunii mai, dar fortele guvernamentale si militiile aliate incearca de atunci sa-l recupereze.