Peste 11 milioane de dolari au fost platite pentru a obtine eliberarea recenta a trei jurnalisti spanioli tinuti captivi de Al-Qaida in Siria, relateaza luni un cotidian turc proguvernamental, potrivit DPA.

In articol - aparut in cotidianul Yeni Safak si reluat pe pagina de internet a guvernului turc - se sustine ca pentru fiecare jurnalist au fost platite circa 3,7 milioane de dolari. Bani suplimentari au fost oferiti de asemenea pentru tabere care gazduiesc persoane stramutate in interiorul Siriei, informeaza Agerpres.

Publicatia mai noteaza ca Turcia si Qatar au fost solicitate de guvernul spaniol sa ajute la negocieri, dar ca Ankara nu a comunicat direct cu aripa din Siria a Al-Qaida, cunoscuta sub numele de Frontul al-Nusra.

Madridul a multumit ambelor tari pentru ajutorul lor in negocieri dupa ce cei trei jurnalisti - Antonio Pampliega, Jose Manuel Lopez si Angel Sastr - s-au intors in Spania la inceputul acestei luni.

Jurnalistii au fost dati disparuti in iulie 2015 in orasul Alep, controlat de rebeli, dupa ce au intrat in Siria din Turcia, un sustinator puternic al opozitiei siriene care lupta impotriva presedintelui Bashar al-Assad.