Incendiul urias izbucnit in noaptea de joi spre vineri la un depozit de anvelope din sudul Madridului ar putea avea nevoie de 10 zile pentru a fi stins, au anuntat luni autoritatile regionale. Autoritatile au evacuat vineri aproape 10.000 de persoane ale caror case sunt situate in apropierea acestei zone, in doua localitati: Sesena si Valdemoro, aminteste AFP.

Incendiu la sud de MadridFoto: Captura Youtube.com

O parte dintre cei evacuati au revenit sambata la locuintele lor.

Incendiul s-a produs la un depozit de cauciucuri folosite din zona de sud a Madridului, cel mai mare din Europa, si a degajat un nor urias de fum toxic. Incendiul a izbucnit din motive ramane deocamdata necunoscute si s-a extins cu repeziciune.

Autoritatile spaniole au anuntat ca "focul este sub control, insa ne concentram acum asupra calitatii aerului".

Depozitul de anvelope care a luat foc exista inca din anii '90 si a fost declarat ilegal in trecut de autoritati, insa nu a fost inchis.

Comisia Europeana a cerut recent explicatii Guvernului spaniol in legatura cu depozitele de deseuri, iar organizatiile ecologiste s-au declarat ingrijorate de substantele poluante emise in urma incendiilor in care ard cauciucuri, unele dintre acestea fiind considerate cancerigene.