Niciun avion din coalitia condusa de Statele Unite nu s-a aflat in zona Damascului unde a fost ucis liderul militar al Hezbollah intr-o explozie, a declarat vineri Casa Alba, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

"Nu au fost avioane americane sau ale coalitiei in zona unde s-a anuntat ca el a fost ucis", a declarat reporterilor purtatorul de cuvant al Casei Albe Josh Earnest, adaugand ca el nu poate confirma moartea lui Mustafa Badreddine, care, potrivit gruparii siite libaneze, a avut loc la o baza din apropierea aeroportului din Damasc.

Gruparea siita libaneza proiraniana Hezbollah a anuntat vineri moartea liderului sau militar in Siria, Mustafa Badreddine, unul dintre cei cinci membri ai miscarii siite acuzati de uciderea fostului premier libanez Rafic Hariri.

Potrivit gruparii libaneze, comandantul Mustafa Badreddine a fost ucis intr-o "mare explozie" ce a vizat una dintre bazele sale, in apropiere de aeroportul international din Damasc. Gruparea a mentionat de asemenea ca cerceteaza pentru a afla natura exploziei, daca aceasta a fost cauzata de un atac aerian, cu racheta sau artilerie. Hezbollah nu mentioneaza cand a avut loc atacul, aminteste Reuters.