Fregata franceza "Jean Bart" va face o escala in portul Constanta, in perioada 19-23 mai 2016, unde va participa la doua exercitii militare alaturi de fortele navale romane in apele teritoriale ale Romaniei in Marea Neagra, potrivit unui comunicat emis de Ambasada Frantei.

"Jean Bart" face parte din fregatele antiaeriene de tip F 70 AA care participa la lupta antiaeriana in cadrul operatiunilor aero-maritime si de gestionare de crize.

Astfel de nave pot desfasura misiuni in orice zona de pe glob si pot actiona in cadrul unei grupari navale aliate sau internationale. Aceste nave de lupta sunt apte pentru a indeplini misiuni de prezenta, cooperare sau lupta, in timp de pace, criza sau razboi.

Joi, 19 martie, Fregata franceza "Jean Bart" va participa la un exercitiu de tip PASSEX, in apele teritoriale romanesti ale Marii Negre, alaturi de fregata romana "Marasesti" (F111).

Luni, 23 mai, este prevazut un exercitiu intercategorii de forte alaturi de fortele navale si aeriene romane. Din fortele navale romane vor face parte Fregata "Regina Maria", care va avea la bord un elicopter IAR 330 Puma Naval si o grupa de militari ai Sectiei Scafandri Operatii Speciale, Corveta "Contraamiral Horia Macelariu", Nava purtatoare de rachete "Zborul", Nava purtatoare de rachete "Pescarusul", dragorul maritim "Lt. Dimitrie Nicolescu", dragorul maritim "Stl. Alexandru Axente" si elicopterul IAR 330 Puma Naval. Fortele aeriene romane vor fi reprezentate de avioane MIG 21 Lance R.