"Cred ca in cea mai mare parte suntem de acord asupra unei multimi de diferite probleme", a afirmat Trump intr-un interviu urmand a fi difuzat mai tarziu in timpul serii de joi de Fox News.

"Ma simt foarte puternic cu privire la securitatea frontierelor. Ma simt foarte puternic in legatura cu comertul. Ma simt foarte puternic asupra consolidarii militare. Intr-o mare masura, cred ca Paul este de asemenea", a spus Trump.

Trump si Ryan au avut o intalnire extrem de anticipata joi la Washington, pentru a incerca sa elimine divergentele inaintea alegerilor prezidentiale din noiembrie, aminteste Reuters.

Candidatul republican la Casa Alba Donald Trump si sefii partidului au avut joi primele discutii la Washington pentru a pune capat diviziunilor interne profunde si a face front comun impotriva democratei Hillary Clinton, aminteste France Presse, pe de alta parte.

"Desi suntem sinceri cu privire la diferentele noastre, am constatat ca exista de asemenea mai multe terenuri de intelegere", au declarat intr-un comunicat comun Donald Trump si Paul Ryan, omul forte al Congresului, presedintele Camerei Reprezentantilor si cel mai inalt responsabil republican care a refuzat pana acum sa il sprijine in mod oficial pe candidatul la prezidentiale.

"A fost prima noastra intalnire, dar un pas pozitiv spre reunificare", au estimat ei.

"Statele Unite nu isi pot permite patru ani suplimentari cu o Casa Alba Obama, reprezentata de Hillary Clinton. De aceea, este crucial ca republicanii sa se adune in jurul principiilor noastre comune, promovand un program conservator si facand tot posibilul pentru a castiga in aceasta toamna", au adaugat ei, aparent dornici sa atenueze, cel putin in public, divergentele ￯ chiar daca Paul Ryan inca nu a anuntat ca il sprijina pe Donald Trump.