Bernie Sanders a invins-o marti pe Hillary Clinton la primarele democrate din Virgina de Vest, insa fara sa puna in cauza statutul de favorita la investitura al fostei Prime Doamne, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Bernie SandersFoto: Agerpres/AP

Canalul NBC, apoi Fox News l-au declarat pe senatorul de Vermont invingator in acest stat din Muntii Apalasi. Potrivit rezultatelor anuntate din 16% din sectiile de votare, senatorul de Vermont obtine 48% din voturi, fata de 43% pentru Hillary Clinton.

Aproape toti votantii au fost albi, indica sondajele realizate la iesirea de la urne. Acest electorat alb ramane punctul slab al lui Hillary Clinton care de la 1 februarie si-a construit succesul electoral in principal cu ajutorul minoritatilor de culoare si latino-americane, precum si al femeilor.

Infrangerea de marti nu pune in cauza posibila ei investitura, in joc fiind numai 29 de delegati, repartizati proportional.

Hillary Clinton conduce detasat in cursa delegatilor. Cu 2.224 delegati inainte de aceste primare, ea se apropie de majoritatea absoluta de 2.383, in timp ce Bernie Sanders avea doar 1.448, potrivit estimarilor CNN.