Barbatul care a injunghiat mortal o persoana si a ranit alte 3 marti dimineata, in gara din localitatea Grafing de langa Munchen, a primit tratament psihiatric cu doar doua zile inainte de comiterea atacului si este consumator de droguri, au declarat anchetatorii germani. De asemenea, cu toate ca martorii incidentului sustin ca l-au auzit pe barbat strigand "Allah Akbar! (Allah e mare!)" in momentul atacului, anchetatorii exclud motivatia politica in acest caz, potrivit Reuters.

Atacatorul este un cetatean german in varsta de 27 de ani, de profesie tamplar, dar momentan somer. El a fost arestat imediat dupa atac.

"Dupa informatiile pe care le avem pana acum, este vorba despre un criminal singuratic. Nu exista indicii ca ar avea legaturi cu vreo retea islamista", a declarat un reprezentant al anchetatorilor bavarezi.

Barbatul a inceput sa-i atace pe cei din jurul sau la intamplare, marti dimineata, in gara din localitatea Grafing de langa Munchen. El a reusit sa injunghie patru oameni aflati in statia de tren, iar una dintre victime, in varsta de 50 de ani, a murit in spital din cauza ranilor.

Germania nu a cunoscut pana acum atacuri teroriste savarsite de islamisti radicalizati, asa cum a fost cazul in Franta, Belgia sau Marea Britanie. Cel putin 800 de cetateni germani s-au alaturat grupurilor jihadiste din Siria si Irak, iar circa 260 dintre ei au revenit in Germania, scrie Reuters.