Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a prezentat un plan cu 43 de masuri pentru ca orasul sa devina mai verde, mai sanatos si cu un sistem de transport sustenabil, in cadrul promovarii candidaturii orasului pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, relateaza luni EFE, citat de Agerpres.

Crearea unui coridor pentru biciclete care sa uneasca principalele instalatii olimpice prevazute este una dintre propunerile cheie ale acestui plan, potrivit unui comunicat.

Planul mai include, printre altele, o ruta de 35 de kilometri prin centrul orasului pentru plimbari prin zone verzi protejate, precum si un program pentru curatarea apelor Senei, pentru ca raul sa poata fi folosit pentru probe olimpice si, ulterior, in unele zone sa fie posibil scaldatul.

Primaria a evidentiat proiectul privind linia de metrou care va conecta estul si vestul orasului si care va trece pe langa situri in care ar urma sa aiba loc competitii sportive. Concret, ar uni stadionul Parc des Princes, complexul Roland Garros, stadionul Jean-Bouin, Turnul Eiffel, Grand Palais, Esplanade des Invalides si Bercy Arena.

Multe dintre aceste initiative sunt deja in curs de realizare.

"Planul pentru un Paris mai verde, mai sanatos, cu un transport sustenabil este in armonie cu principiile cheie ale candidaturii pentru 2024", avand obiectivul de a crea un mediu perfect pentru un spectacol sportiv la nivel mondial si de a promova valorile centrale ale miscarii olimpice, potrivit Comitetului de candidatura Paris 2024.