Sadiq Khan, candidatul Partidului Laburist, fost ministru in Guvernul Gordon Brown, a fost ales vineri primar al Londrei, el devansandu-l pe candidatul conservator Zac Goldsmith, arata rezultatele scrutinului, publicate de presa britanica. Noul primar al Londrei este de religie musulmana - o premiera pentru capitala Marii Britanii. Sadiq Khan a fost deja felicitat pentru victorie de primarul New York-ului, Bill de Blasio, anunta The Guardian.

Sadiq KhanFoto: Captura BBC

Sadiq Khan, candidatul laburistilor la primaria Londrei, este membru al Parlamentului reprezentand Tooting. Este fiul unui sofer de autobuz, potrivit The Telegraph.

Sadiq Khan a fost educat in sistemul scolar de stat, in Tooting, iar apoi a urmat studii de drept la University of North London.

Khan, in varsta de 45 de ani, a activat ca avocat pentru drepturile omului si partener intr-o firma de avocatura, iar apoi ca ministru al transporturilor in guvernul lui Gordon Brown, devenind primul musulman care a luat parte la intalnirile cabinetului londonez.

In cadrul partidului Laburist, a fost manager de campanie a lui Ed Miliband.