Donald Trump nu mai are oficial niciun adversar in cursa pentru investitura republicana pentru Casa Alba dupa retragerea oficiala miercuri a guvernatorului de Ohio, John Kasich, noteaza AFP, citata de Agerpres.

"In timp ce imi suspend campania azi, sunt convins, cu o credinta profunda, ca Domnul ma va ghida pe calea cea buna", a declarat John Kasich la Columbus (Ohio, nord-estul SUA), confirmand informatiile mass-media americane din timpul zilei.

Guvernatorul moderat republican, apreciat in statul sau, nu l-a mentionat pe Donald Trump in discursul tinut si nu a declarat ca il sprijina.

El a abandonat cursa la mai putin de 24 de ore dupa senatorul de Texas Ted Cruz, in urma victoriei lui Donald Trump in alegerile primare din Indiana marti.

Miliardarul newyorkez este acum singurul candidat intr-o cursa ce numara la inceput pana la 17 candidati republicani, mai noteaza France Presse.

Cu toate ca nu a obtinut inca majoritatea de 1.237 delegati necesari pentru investitura, el i-ar obtine la ultimele scrutine ce vor avea loc pana la 7 iunie, asa cum a fost planificat, in pofida retragerii celorlalti candidati.

Conventia nationala republicana va avea loc la Cleveland, in Ohio, intre 18 si 21 iulie.