Locuitorii unui sat izolat din Indonezia au crezut ca au descoperit un 'inger cazut' in mare, dar o ancheta a politiei a stabilit ca era vorba de o simpla papusa gonflabila, scrie AFP.

Papusa gonflabilaFoto: Captura YouTube

Vestea, care s-a raspandit rapid, a atras o ancheta a politiei care s-a terminat cu un rezultat dezamagitor pentru credinciosi.

"Cand ofiterii nostri au ajuns, au vazut ca 'ingerul cazut' nu era decat o papusa, o jucarie sexuala", a declarat Heru Pramukarno, seful politiei din Banggai, o localitate in centrul Indoneziei.

Un satean, Pardin, a descoperit papusa in mare in timp ce pescuia in largul insulei Banggai.

Aceasta descoperire facuta a doua zi dupa o eclipsa totala de soare in aceasta regiune a celei mai populate tari musulmane din lume a facut localnicii superstitiosi sa creada ca cele doua evenimente sunt legate.

Pardin a adus papusa partial umflata in satul sau, Kalupapi. Mama sa a imbracat papusa si a asezat-o pe un scaun. Zilnic, ii schimba hainele si esarfa care ii acoperea capul.

Entuziasmul starnit de "inger" a ingrijorat politia, care a deschis o ancheta.

"Am auzit multe povesti, cum ca 'ingerul cazut' plangea cand a fost descoperit", a relatat Pramukarno.

Autoritatile cred ca izolarea acestui sat a intetinut povestea: "Nu au internet, nu stiu ce este o jucarie sexuala", a adaugat politistul.

Dupa ancheta, politistii au confiscat papusa gonflabila si au dus-o la postul de politie.