Omul de afaceri Donald Trump a obtinut marti o victorie majora la primarele republicane din Indiana, apropiindu-se in mars fortat de investitura pentru prezidentialele din noiembrie, relateaza AFP.

Posturile americane de televiziune l-au declarat invingator in fata senatorului ultraconservator Ted Cruz si a guvernatorului John Kasich imediat dupa inchiderea sectiilor de votare din acest stat industrial situat in regiunea Marilor Lacuri, citeaza Agerpres.

In tabara democratilor, invingatorul urmeaza sa fie anuntat, dar Hillary Clinton il devansa pe senatorul Bernie Sanders ca numar de voturi obtinute.

Potrivit unor rezultate partiale, Donald Trump este creditat cu peste 50% din voturi, Ted Cruz 33%, iar John Kasich 10%.

Este a saptea victorie consecutiva pentru miliardarul populist pe care nimic nu pare sa il poata opri, in pofida mobilizarii unei parti a conducerii republicanilor.

El nu a ajuns inca la majoritatea de 1.237 de delegati pentru a obtine incontestabil investitura, dar probabilitatea unei victorii generale pana la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil.