Secretarul de Stat american John Kerry l-a amenintat marti pe presedintele sirian Bashar al-Assad cu "repercusiuni" daca regimul sau nu respecta noul acord de incetare a focului discutat in prezent intre Washington si Moscova, in special pentru orasul Alep, transmit AFP si Reuters.

Foto:

La o zi dupa discutiile purtate la Geneva, secretarul de stat american s-a declarat increzator ca un acord de incetare a focului poate fi inca instituit in Siria, in pofida escaladarii violentelor.

"Linia care se incearca a fi trasata acum ar interzice orice fel de incursiune in Alep, nu va permite ca Alep sa cada", a spus Kerry intr-o declaratie sustinuta in fata reporterilor la Departamentul de Stat al SUA.

"Daca Assad nu adera la acesta (acordul de incetare a focului), vor fi in mod evident repercusiuni, iar una dintre ele ar putea fi distrugerea totala a armistitiului (in Siria) si apoi o reintoarcere la razboi. Nu cred ca Rusia vrea asta", a avertizat Kerry, evocand totodata si "alte repercusiuni in discutie", fara a fi insa mai precis.