Britanicii se tem mai mult de perspectiva obtinerii independentei de catre Scotia, decat de iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana, indica un sondaj publicat marti, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului BMG, publicat in cotidianul Scotland's Herald, 68% dintre alegatori considera secesiunea Scotiei fata de Regatul Unit drept optiunea lor mai putin preferata, comparativ cu iesirea Marii Britanii din UE, sustinuta de catre 32%.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.512 persoane pe cuprinsul regatului, in perioada 21-26 aprilie.

Partidul National Scotian (SNP), care se asteapta sa castige usor alegerile pentru parlamentul scotian joi, a promis un alt vot privind independenta daca Scotia este nevoita sa iasa din UE, "impotriva vointei sale", la referendumul din 23 iunie privind apartenenta Marii Britanii la blocul comunitar.

La referendumul din 2014, scotienii au votat impotriva independentei, cu 55% contra 45%, dar SNP a obtinut apoi doar trei cele 59 de mandate ale Scotiei in parlamentul de la Westminster la alegerile britanice din 2015.

Numarul britanicilor care doresc ramanerea tarii in Uniunea Europeana a crescut in ultimele patru saptamani, potrivit unui sondaj online realizat de compania Opinium Research pentru cotidianul Observer, difuzat sambata.