Circa 90 de moschei din Germania sunt supravegheate de serviciile secrete ale acestei tari, masura ce face parte din actiunile de prevenire a unor actiuni teroriste, relateaza luni agentia DPA, citata de Agerpres.

Moschee la ReutlingenFoto: HotNews.ro

"Suntem preocupati de prezenta in Germania a multor organizatii islamiste pe care trebuie sa le supraveghem", a declarat Hans-Georg Maassen, directorul Biroului Federal pentru Protectia Constitutiei (BfV, contraspionajul german), inaintea unei reuniuni cu responsabili guvernamentali la care tema principala este amenintarea reprezentata de prezenta gruparii jihadiste Statul Islamic pe teritoriul german.

El a precizat ca actiunile de supraveghere au in vedere in mod special ceea ce a numit "moscheile de pe aleile laturalnice", unde musulmanii sunt incitati la jihad.

Directorul BfV a criticat si o decizie recenta a Curtii Supreme germane, care a dispus revizuirea unor elemente ale legii antiteroriste adoptate in anul 2009, pe motivul ca ele ar incalca dreptul la viata privata.

Seful contraspionajului german a avertizat ca decizia justitiei germane nu tine cont de pericolul reprezentat de gruparile islamiste. El a atras atentia in mod special asupra faptului ca gruparea Statul Islamic intentioneaza sa comita atacuri in Germania actionand cu tehnici noi si mai periculoase fata de cele deja intalnite in cazul altor organizatii teroriste.