Corpul alpinistului american Alex Lowe si cel al cameramanului sau David Bridges au fost descoperite recent intr-un ghetar pe Himalaya, la 16 ani dupa ce au fost ingropate de o avalansa produsa pe unul dintre cele mai inalte varfuri muntoase din lume, relateaza AFP.

Alex LoweFoto: alexlowe.org

Doi alpinisti au descoperit saptamana trecuta resturile a doi barbati "inca prinse in blocul de gheata, dar care au inceput sa iasa din ghetar", a informat fundatia creata in memoria lui Lowe intr-un comunicat.

Alex Lowe, 40 de ani, si cameramanul David Bridges, 29 de ani, ambii americani, au fost surprinsi de o avalansa cu gheata si zapada in timp ce escaladau varful Shishapangma (8.027 metri) din Tibet, in octombrie 1999.

Conrad Anker, care a supravietuit avalansei si s-a casatorit ulterior cu vaduva lui Lowe si a adoptat cei trei copii ai acestora, a apreciat ca aceasta descoperire ofera "alinare si permite intoarcerea paginii".

Familia intentioneaza sa mearga pe varful tibetan, unul dintre cele 14 de peste 8.000 de metri din lume, pentru a recupera trupurile.

"Parintii lui Alex sunt recunoscatori sa afle ca trupul fiului lor a fost gasit si ca eu, Conrad si baietii vom merge in pelerinaj la Shishapangma", a afirmat vaduva lui Lowe, Jennifer Lowe-Anker, intr-un comunicat.