Un soldat ucrainean si doi separatisti prorusi au fost ucisi in ultimele 24 de ore in estul Ucrainei, au anuntat partile beligerante, in ciuda unui armistitiu la care s-a ajuns cu ocazia sarbatorii Pastelui ortodox, informeaza AFP, citata deAgerpres.

"Din cauza bombardamentelor punitive ucrainene, doi militari au fost ucisi in timpul noptii de Pasti", a anuntat un purtator de cuvant al rebelilor, Eduard Basurin.

El a acuzat de asemenea armata ucraineana ca a tras de 160 de ori in directia teritoriilor aflate in mainile separatistilor si ca a vizat mai ales periferia Donetk, principalul oras in mainile rebelilor.

La randul sau, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Oleksandr Motuzianik a anuntat ca un soldat a fost ucis in apropierea satului Svitlodarsk din regiunea Donetk.

Alti sapte soldati au fost raniti in apropiere de Mariupol, mare oras din est sub controlul autoritatilor de la Kiev, a adaugat el, acuzandu-i pe rebelii ca au vizat trupele ucrainene, in special cu grenade.

Sambata, armata ucraineana a anuntat moartea a doi soldati in confruntari intre armata si fortele separatiste in est.

Aceste incidente intervin dupa ce s-a ajuns la un armistitiu vineri intre Ucraina si rebelii prorusi in negocieri organizate la Minsk sub egida Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).

El a intrat in vigoare vineri la miezul noptii (21.00 GMT) in bastioanele rebelilor Lugansk si Donetk in perioada sarbatorilor de Pasti celebrate in acest weekend de ortodocsi si ar trebui sa continue pana la festivitatile de pe 9 mai in regiunile separatiste sarbatorind victoria asupra Germaniei naziste, aminteste France Presse.