Datele personale a peste 2.000 de participanti la congresul partidului populist Alternativa pentru Germania (AfD), care se desfasoara in acest week-end la Stuttgart (sud-vest), au fost publicate in noaptea de sambata spre duminica pe un site Internet care ar apartine fortelor de stanga, relateaza AFP.

Logo AfDFoto: Facebook - AfD

Unul dintre cei doi lideri ai AfD, Jorg Meuthen, a anuntat scurgerea de date duminica dimineata, la reluarea dezbaterii, cerand guvernului german sa arate "la fel de multa fermitate in privinta site-urilor de extrema stanga cat a aratat in privinta celor de extrema dreapta".

Publicata la ora 00:01 (22:01 GMT) de un utilizator necunoscut, lista, care contine peste 2.000 de nume, adrese, conturi de email, numere de telefon si carduri de membri ai AfD, putea fi inca vazuta duminica dimineata pe site-ul Indymedia, a constatat AFP.

Alternativa pentru Germania, care potrivit sondajelor a devenit a treia forta politica din Germania cu 12 pana la 14% din intentiile de vot, este contestat din cauza derivelor sale de extrema dreapta, trecand de la o pozitie antieuro la una antirefugiati si islamofoba.

Sambata, deschiderea celui de-al cincilea congres a fost perturbata de peste o mie de militanti de extrema stanga, care au incercat sa blocheze accesul la locul reuniunii, la sud de Stuttgart. Circa 500 dintre acestia au fost retinuti cateva ore si trei politisti au fost raniti usor.

O manifestatie pacifista a adunat in jur de 1.800 de persoane in centrul orasului, manifestantii solicitand o actiune comuna care sa opreasca generalizarea extremismului de dreapta. O alta astfel de manifestatie urma sa se desfasoare duminica.