Un avion rus de vanatoare a interceptat vineri "in mod periculos si neprofesionist" un avion de recunoastere al US Air Force deasupra Marii Baltice, a informat Pentagonul, relateaza Agerpres.

Un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutina in spatiul aerian international cand a fost interceptat de un Suhoi-27, a precizat Departamentul american al Apararii, in timp ce incidentele de acest fel se succed intre armata rusa si cea americana.

Potrivit postului american de televiziune CNN, avionul Su-27 a efectuat un luping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanta de circa 30 de metri.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, Bill Urban, a acuzat intr-un comunicat un incident capabil "sa aduca grave prejudicii tuturor echipajelor implicate" si "sa provoace inutil o escaladare a tensiunilor intre tari".

Un incident similar a opus cele doua armate la jumatatea lunii aprilie in Marea Baltica, cand doua avioane de lupta Suhoi-24 au simulat manevre de atac in apropierea distrugatorului lansator de rachete american USS Donald Cook.

Moscova a denuntat provocarea Statelor Unite de a trimite USS Donald Cook sa navigheze in apropierea frontiere ruse din Marea Baltica.