Ambasadorul polonez din Rusia, Katarzyna Pelczynska-Nalecz, a fost convocat la ministerul de externe de la Moscova vineri, a declarat Reuters un reprezentant al ambasadei.

Night Wolves, bikerii rusi ce sprijina regimul PutinFoto: Captura YouTube

Agentia de presa RIA a scris ca ambasadorul a fost convocat din cauza ca Polonia a refuzat intrarea in tara a Night Wolves, o grupare de motociclisti pro-Vladimir Putin.

Night Wolves planuieste o noua cursa Moscova-Berlin in onoarea ZIlei Victoriei (9 mai, aniversarea capitularii naziste in fata Uniunii Sovietice), in ciuda faptului ca nu li s-a permis intrarea in Polonia in 2015, scrie Sputnik News.

Primavara trecuta, clubul moto a incercat un cros de la Moscova la Berlin pentru comemorarea de 70 de ani, drumul de 6.000 de kilometri avand in program opriri la memoriale si cimitire de razboi din Rusia, Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria si Germania.

Grupul a avut probleme dupa ce a fost oprit si intors din drum la frontiera poloneza, cauzand un mic scandal diplomatic intre Moscova si Varsovia.

Unii dintre motociclisti au reusit sa termine drumul ocolind Polonia si ajungand la timp, pe 9 mai, la Berlin, mai scrie Sputnik News.