Moscova isi rezerva dreptul sa reactioneze prin anumite masuri in cazul aderarii Suediei la NATO, a declarat joi ministrul de externe rus Serghei Lavrov intr-un interviu acordat ziarului Dagens Nyheter, citat de TASS siAgerpres.

Lavrov nu a precizat despre ce masuri este vorba, limitandu-se sa afirme ca aceasta priveste Ministerul Apararii si Statul Major al armatei ruse.

"In cazul in care Suedia se va decide sa adere la NATO (...) va trebui sa luam desigur masurile necesare militare si tehnice la frontiera noastra nordica, in baza faptului ca de cealalta parte a granitei se afla un bloc politico-militar care considera Rusia o amenintare si vrea s-o descurajeze in orice mod posibil", a afirmat ministrul rus.

"Am avertizat intotdeauna ca promovand extinderea Aliantei spre Est (chiar daca fiecare tara are dreptul sa-si aleaga propria forma de securitate, fie in aliante bilaterale sau multilaterale), trebuie sa se inteleaga ca, daca infrastructura militara se va apropia de granitele ruse, noi, evident, vom lua masurile militare si tehnice necesare", a reiterat Serghei Lavrov, referindu-se la extinderea Organizatiei in estul continentului european.