Curtea suprema din Coreea de Nord a condamnat vineri un barbat americano-coreean la 10 ani de munca silnica pentru subversiune a sistemului social si pentru spionaj, a transmis agentia chineza Xinhua, citat de Reuters.

Kim Dong Chul, condamnat la munca silnica in Coreea de NordFoto: Captura YouTube

Kim Dong Chul a fost arestat in Coreea de Nord in octombrie si a recunoscut ca ca comis acte de “spionaj de neiertat”, inclusiv furtul de secrete militare, a informat agentia de presa oficiala a Phenianului.

Coreea de Nord a folosit americani incarcerati in trecut pentru a atrage vizite de rang inalt din partea Statelor Unite, cu care nu are relatii diplomatice oficiale.

In cazuri precedente a dat sentinte grele catre straini iar, ulterior, i-a eliberat. Sase straini, inclusiv Kim si trei sud-coreeni ar fi incarcerati in acest moment in Nord.

Kim, care a declarat ca este un cetatean american naturalizat, a marturisit ca a comis spionaj la ordinele SUA si ale guvernului sud-coreean si si-a cerut iertare pentru infractiunile comise, potrivit agentiei Nordului, KCNA.

Unii straini detinuti in Coreea de Nord au declarat dupa eliberare ca au fost fortati sa faca marturisirile.

Primele imagini cu Kim au aparut in ianuarie:

Un student american care ar fi recunoscut ca a furat material de propaganda a fost condamnat luna trecutade justitia nord-coreeana la 15 ani de munca grea pentru crime impotriva statului.