Ted Cruz, candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Alba, a anuntat miercuri ca a ales-o pe Carly Fiorina drept colistiera, intr-o incercare de a recastiga avantajul contra favoritului Donald Trump, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Dupa o analiza atenta... am ajuns la concluzia ca daca voi fi investit candidat la prezidentiale, Carly Fiorina va fi colistiera mea la postul de candidat la vicepresedintie", a declarat Ted Cruz, senator ultraconservator de Texas, la Indianapolis, in statul Indiana, unde importante alegeri primare vor avea loc martea viitoare.

"Pe langa faptul ca este inzestrata cu o inteligenta extraordinara, ea este o femeie de principii", a explicat Ted Cruz. "Ea si-a petrecut viata creand locuri de munca si crescand salariile", a adaugat el.

"Carly a petrecut zeci de ani in afaceri, la conducerea uneia dintre cele 20 de companii cele mai mari din Statele Unite si ea stie cum sa creeze locurile de munca", a spus Ted Cruz.

Carly Fiorina si-a anuntat sprijinul pentru Ted Cruz in martie, la o luna dupa ce s-a retras din cursa primarelor, cand era singura femeie in cursa republicanilor printre 17 candidati initiali.

Zvonul alegerii sale drept colistiera a fost raspandit de mai multe zile de echipele lui Ted Cruz dupa o serie de victorii zdrobitoare ale lui Donald Trump in alegerile primare. Miliardarul a castigat lejer alegerile din New York saptamana trecuta si cinci primare marti.

Ted Cruz, in ciuda sprijinului din partea multor grei ar republicanilor, nu a obtinut decat o mica parte din voturi marti, terminand pe locul al treilea in patru din cinci scrutine, in spatele lui John Kasich, guvernator de Ohio.

Daca Ted Cruz castiga investitura partidului republican, Carly Fiorina ar deveni a treia femeie candidat la postul de vicepresedinte din istoria celor doua mari partide din SUA, dupa Geraldine Ferraro (democrati) in 1984 si Sarah Palin (republicani) in 2008.