O femeie de 23 de ani si fratele sau de 16 ani au fost impuscati mortal de politisti israelieni dupa ce i-ar fi amenintat cu cutite pentru a incerca sa treaca de un punct de control din Cisiordania, relateaza Reuters.

Potrivit politiei israeliene, cei doi ar fi fost inarmati cu cutite si intentionau sa comita un atac la punctul de control Qalandia din Cisiordania, la periferia Ierusalimului.

Femeia avea in mana un cutit si s-a indreptat cu viteza impreuna cu fratele ei spre politistii israelieni, care i-ar fi somat sa se opreasca de mai multe ori, sustine un comunicat al politiei israeliene, citeaza Mediafax.

"Politia le-a solicitat sa se opreasca de cateva ori. Cand au continuat sa avanseze, ofiterii au neutralizat teroristii", se arata in respectivul comunicat.

In ultima jumatate de an, in urma atacurilor palestinienilor, au murit 28 de israelieni si doi turisti americani, iar fortele israeliene au neutralizat cel putin 193 de palestinieni, din care autoritatile israeliene sustin ca 130 ar fi fost atacatori. Multi altii au fost ucisi in confruntari si proteste.