Cel putin cinci civili, printre care si o femeie insarcinata, au murit si alti 10 au fost raniti miercuri in confruntarile din estul Ucrainei, fiind unul dintre cele mai grave incidente din ultimele luni in care au fost implicati civili, sustin reprezentanti ai separatistilor pro-rusi, potrivit AP, citata de Mediafax.

Victimele se aflau in masini la un punct de control din localitatea Olenivka, asteptand sa treaca de cealalta parte a frontierei stabilite intre regiunea Donbas si restul Ucrainei de la izbucnirea conflictului in aprilie 2014.

De-a lungul frontierei au fost instalate puncte de control si cei care doresc sa treaca dintr-o parte intr-alta trebuie sa depuna solicitari.

Victimele isi petrecusera noaptea de marti spre miercuri in masini, asteptand sa treaca frontiera miercuri dimineata.

Potrivit sefului Apararii din zona separatista, citat de agentia de stiri din Donetsk, Eduard Basurin, printre victimele decedate se afla si o femeie insarcinata. Basurin a acuzat fortele ucrainene de atacul de miercuri dimineata, dar oficialii ucraineni au negat acuzatiile.

Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al presedintiei ucrainene pe probleme militare, a declarat miercuri ca cinci militari ucraineni au fost raniti in regiunea Donbas in ultimele 24 de ore, potrivit Interfax.

"Niciunul din militarii nostri nu a murit in operatiunile din ultimele 24 de ore, dar cinci au fost raniti", a declarat Lisenko intr-o conferinta de presa.

Oficialii din ambele tabere au fost obligati sa inchida in mod regulat puncte de control de la frontiera zonei de conflict din cauza confruntarilor armate izbucnite in zona.

Circa 9.100 de persoane au murit in conflictul din estul Ucrainei izbucnit din aprilie 2014.